“Ryssäviha” jakaa Suomen ja synnyttää Karjalasuomen tasavallan.

Yhä useampi suomalainen ahdistuu Suomen tasavaltaan tungetusta “ryssävihasta”. Mitä “ryssäviha” on?

“Ryssäviha” on venäläisen syntyperän vihaamista

Suomella on jakautunut historia. Osa kansasta yhä palvoo ruotsinvaltaa. Osa kokee elävänsä itsenäisessä Suomen tasavallassa. Osa tuntee identiteettinsä olevan karjalaisuus.

Itsenäinen Suomi on hajoamassa

Viha repii Suomen kahtia. Ukrainan ja Venäjän välinen sota kaikuu Suomessa. Viha kaikuu kuin tyynen kesäyön huuto. Ruotsisuomalaisten kokema russofobia on sytyttänyt sydämet tuleen. Miksi? Pelkästään russofobia, venäläisyyden pelko, ei selitä vihaa, sillä viha edellyttää estojen poistumista. Pelko ja viha ovat mielenkiintoisessa suhteessa toisiinsa. Viha syttyy, viha voittaa pelon kun Ruotsin valtaa palvovat suomalaiset löytävät isoveljen jolla on sama, jaettu vihantunne. Tuo isoveli on Nato ja sen johtaja Yhdysvallat. Edellisen vihan sytytti ja pelon poisti Hitler ja Saksan vahva armeija.

Harhautuneet suomalaiset

Siinä missä Ruotsin kulttuuriselle vallalle kuuliaiset suomalaiset yhä kokevat “ryssävihaa”, niin he vastuuntunnottomasti vetävän mukaansa vihaan ihan tavallisia suomalaisia.

Muutos on jo tapahtunut. Suomalaiset ovat asettuneet Ruotsin valtaan jälleen kerran ja luopuneet itsenäisyydestä vihan tähden.

Entä karjalasuomalaiset?

On kolmas ihmisryhmä. Karjalasuomalaiset. Heidän tunteisiin ei “ryssäviha” syty. He ovat monestakin syystä immuuneja ruotsisuomalaisten viljelemälle, yltyvälle vihantunteelle. Syitä on venäläisten ja karjalasuomalaisten perinteinen ystävyys, kaupankäynti, sosiaaliset kontaktit. Eikä vähimpänä se, että venäläiset ovat karjalasuomalaisten sukulaisia, serkkuja. Kukapa vihaisi omiaan?

Suomi jakautuu kolmeen osaan

Karjalasuomalaiset ahdistuvat ruotsisuomalaisten yli tulvivasta “ryssävihasta”. Eikä ihme, sillä karjalasuomalaisia on haukuttu läpi historian mm. laukkuryssiksi. Laukkuryssät olivat kiertäviä karjalaiskauppiaita. Karjalasuomalaisiin on suhtauduttu jopa niin kielteisesti, että Suomen länsirannikko kieltäytyi vastaanottamasta sotaevakkoja nimitellen heitä “ryssiksi”.

Suomi on näin ollen kulttuurisesti jakautunut maa. Suomen maassa elää ruotsisuomalaiset, suomalaiset ja karjalasuomalaiset. Nämä ovat eläneet ja rakentaneet yhtä maata itsenäisyyden vuosikymmenet. Kunnes jälleen “ryssäviha” on syttynyt ruotsisuomalaisten keskuudessa, levinnyt jo suomalaisiin. Se ahdistaa karjalasuomalaisia.

Karjalasuomalaiset haluavat oman tasavallan

Karjalasuomalaisten ympärillä pyörivä viha iskee heihin kun avaa television, radion, lukee lehtiä ja kuuntelee valtiojohdon viljelemää vihapuhetta.

Vihan kokemukseen uponneet ruotsisuomalaiset eivät ymmärrä karjalasuomalaisten ahdistuksen tunnetta. Eikä ihme, sillä itäiset maanosat ovat olleet jo vuosikymmenet ruotsisuomalaisten epäsuoran vihan kohde. Ei ole sattumaa, että ruotsinkieltä on pakko lukea kaikissa peruskouluissa, ei vain siellä, missä kielestä voi olla hyötyä, vaan myös maan itäisissä osissa, joissa siitä on haittaa turhien kieliopintojen syödessä resursseja vaikkapa venäjänkielen opinnoilta.

Häikäilemättömintä on se, että karjalasuomalaisten pakkoa oppia ruotsinkieli, se perustellaan ruotsinkielisten oikeudella saada palveluja näiltä. Karjalasuomalaisilla on siis perustelujen mukaan velvollisuus toimia ruotsisuomalaisten palvelusväkenä.

Suomi ja suomalaiset on vihan miekalla pilkottu kolmeen ihmisten ryhmään kulttuurisesti, elinolosuhteilta ja valtion tavoitteiltaan: ruotsisuomalaiset, suomalaiset ja karjalasuomalaiset

Karjalasuomalaiset ovat syyttömiä kansojen jakautumiseen

Karjalasuomalaiset ovat, ei vain ahdistuneet virinneestä “ryssävihasta”, vaan myös kyllästyneet olla kolmannen luokan kansalaisia maassa, jonka perustuslain vastaisesti heitä pakotetaan palvelijoiksi, viedään toimeentulon edellytykset katkomalla kauppasuhteen itään ja viljelemällä heihin kohdistettua epäsuoraa tai kärjistyvää “ryssävihaa”.

Tämän seurauksena karjalasuomalaisten on luonnollista poistua Suomesta ja viedä kotinsa mukanaan.

Alla Karjalasuomen tasavallan kartta Venäjän liittovaltioon liittyneenä.