Nato ja Suomi.

Kun/jos Suomi päättää hakea Naton jäsenyyttä, mitä siitä seuraa?

Itse en usko, että Venäjä tekee sotilaallisen iskun Suomeen ja näin pyrkii estää jäseneksi hyväksymisen. Venäjä voi estää Suomen Nato jäsenyyden. Nato ei ota jäseneksi sotaa käyvää valtiota. Suomen tulevaisuuden kannalta Venäjän rajallinen sotilaallinen isku olisi jopa toivottavaa, olisi toivottavaa, ettei Suomea hyväksyttäisi jäseneksi.

Miksi Venäjän välitön isku Suomeen olisi toivottava?

Se estäisi Nato jäsenyytemme. Siksi. Mutta mitä pahaa Naton jäsenyys merkitsisi suomalaiselle kansalle, mitä niin pahaa, että Venäjän sotilaallinen isku Suomeen on toivottavampi?

Venäjä ja taktiset ydinaseet.

Selitän. Suomen liityttyä Natoon, Venäjä suuntaa taktiset ydinohjukset satamiimme välillä Kotka-Turku. Jos Ahvenanmaa militarisoidaan, isku osuu myös sinne.

Venäjä suuntaa myös taktiset ydinkärjet suomalaisiin lentokenttiin. Niihin isketään hypersonisin ydinkärkiohjuksin niiden lyhyestä lentoajasta johtuen. Lentokentät muuttuvat tomuksi ennen kuin NatoSuomen ydinkärjillä varustetut F35 hävittäjät nousevat ilmaan.

Taktiset ydinkärjet muuttavat satamamme sulaksi raudaksi ja lentokentät betoni pölyksi. Suomalaisia kuolee ja haavoittuu miljoonasta kahteen miljoonaan muutamassa minuutissa Venäjän laukaisusta.

Päätös laukaisusta on jo tehty. Venäjä odottaa liittyykö Suomi Natoon vai säilyy liittoutumattomana.

Mitä tarkoittaa ‘päätös ohjusten laukaisusta on jo tehty’?

Se tarkoittaa tiettyjä olosuhteita jotka käynnistävät laukaisun. Venäjän sotaperinteeseen kuuluu ennakoiva isku. Tietyissä sotilaspoliittisissa olosuhteissa Venäjä suorittaa ennakoivan iskun. Talvisota oli ennakoiva isku.

Ennakoiva isku liittyy Venäjän puolustusstrategiseen aseman parantamiseen.

Millainen poliittinen maailmantilanne saisi Venäjän suorittamaan ennakoivan iskun taktisin ydinkärjin Suomeen kuvaamallani tavalla? Siitä päättää yksinomaan Venäjä, eikä iskusta edes neuvotella, se suoritetaan. Voin yrittää luoda pari esimerkkimaailman tilannetta, jossa uskon Venäjän suorittavan ennakoivan iskun NatoSuomeen.

Esimerkki ennakoivasta iskusta

Esimerkki 1. Natomaa Turkki sulkee Bosporinsalmen. Tällöin Venäjä aukaisee reitin sotilaallisesti (sen aukaisu on jo päätetty ennalta). Nato käynnistää artikla 5. neuvottelut tukeakseen Turkkia. Seuraus: Suomen satamat ja lentokentät tuhotaan iskulla.

Esimerkki 2. Natomaa Yhdysvallat suorittaa sotilaallisen operaation jollain kolmannella maalla. Kolmas maa (esimerkiksi Ukraina) käy sotilaalliseen konfliktiin Venäjän kanssa. Nato tai sen jäsenvaltio päättää tukea kolmatta maata sellaisin asein joita Venäjä ei hyväksy. Naton lahjoittamat aseet vaarantavat Venäjän armeijan toimintakyvyn eksistentialisesti. Tällöin Venäjä suorittaa ennakoivan iskun Suomeen taktisin ydinasein aiemmin kuvaamallani tavalla.

Venäjän ja Yhdysvaltojen salainen sopimus.

Voiko Suomeen kohdistunut ydinisku johtaa Yhdysvaltojen kostoiskuun Venäjälle? Ei. Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä on (salainen) sopimus siitä, etteivät ne ammu ydinohjuksia toisiinsa kohti edes siinä tapauksessa, että ydinohjuksia käytetään Euroopassa, Lähi-Idässä, tai Aasiassa.

Tästä sopimuksesta johtuen Venäjä käyttää termiä eksistentiaalinen uhka armeijalleen. Sillä se viestii Yhdysvalloille olosuhteista jolloin se saattaa käyttää taktisia ydinaseita vihollista vastaan, muttei strategisia Yhdysvaltoja vastaan.

Suomi joutuu äärimmäiseen vaaraan liittyessään Natoon. Me emme saa väitettyä “ydinsateenvarjoa” turvaksemme koska sellaista ei ole olemassa. Joudumme Talvisotaa vastaavaan ennakoivan iskun vaaraan ilman, että me millään tavalla osallistumme Venäjän uhkaamiseen. Vahinko ydiniskun vaara on myös todellinen, sillä Venäjän on tehtävä iskupäätös Suomeen minuuteissa.

Entä jos emme liity Natoon?

Entä, jos emme kuulu Natoon? Naton ja Venäjän välille syttyy sota. Hyökkääkö Venäjä Natomaihin Suomen kautta? Ei. Venäjä joutuu käyttää kaikki sotilalliset resurssinsa mikäli se joutuu Natonmaiden kanssa sotaan. Sillä ei ole mitään intressiä lämmitellä Suomen armeijan kanssa ennen taistelua Naton kanssa. Suomen on helppo pysyä puolueettomana tarkkailijana.

Näin itse asiassa Nato suojaa Suomea parhaiten kun emme ole sotaliiton jäsen.